Πριν από έξι χρόνια πραγματοποίησε το πρώτο της επαγγελματικό μακιγιάζ και σήμερα κατέκτησε την  πρωτιά σε Διεθνή διαγωνισμό μόνιμου μακιγιάζ, στην Αθήνα. Η Πατρινή make up artist Κωνσταντίνα Μάρκου νιώθει ικανοποιημένη και ευτυχισμένη αφού η στροφή στην καριέρα της από τα Οικονομικά στο μακιγιάζ την αντάμειψε.Η αγάπη της για την γυναικεία ομορφιά την κάνουν εξαιρετικά αγαπητή και στόχος της, να μας κάνει όλες πιο όμορφες. Τα makeup της ξεχωρίζουν πάντα αφήνοντας ταυτόχρονα την υπογραφή της σε κάθε πρόσωπο που «ζωγραφίζει»…

 

Διακρίθηκες στην πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό μακιγιάζ.Μίλησε μας γι αυτό…Ο διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Μόνιμου Μακιγιάζ, στην Αθήνα. Παρευρέθηκαν και μίλησαν οι κορυφαίοι καλλιτέχνες μόνιμου μακιγιάζ στον κόσμο! Οι διαγωνιζόμενοι ήταν makeup artists, οι οποίοι είχαν έρθει από πολλές χώρες γι΄ αυτό το ¨Πρωτάθλημα¨. Πήρα το πρώτο βραβείο για το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ φρυδιών – Microblading, και το δώρο ήταν μηχάνημα ημιμόνιμου μακιγιάζ, συλλεκτικό, το καλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή! Είναι πολύ μεγάλη η τιμή να διακριθώ σε αυτή τη θέση και φυσικό είναι ένα τέτοιο γεγονός να μου προκαλέσει μεγάλη χαρά και συγχρόνως επιβεβαίωση γιατί όσα επενδύω στην εκπαίδευση και τη δουλειά μου αποδίδουν. Επίσης είναι τεράστια ανταμοιβή, γιατί το ρίσκο που πήρα πριν από κάποια χρόνια, όταν έκανα στροφή στην καριέρα μου και από Οικονομικά, που είχα σπουδάσει και δούλευα για χρόνια, αποφάσισα να σπουδάσω μακιγιάζ και να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό, με δικαίωσε.

 

Θυμάσαι πότε πραγματοποίησες το πρώτο σου επαγγελματικό μακιγιάζ;

Πριν περίπου έξι χρόνια το πρώτο μου επαγγελματικό μακιγιάζ ήταν ένα νυφικό μακιγιάζ. Η πρώτη μου δασκάλα πίστευε πολύ σε μένα και με εμπιστεύτηκε για το make-up μίας νύφης αν και μόλις είχα τελειώσει τη σχολή. Ήμουν πολύ ήρεμη χωρίς άγχος, σαν να το έκανα μια ζωή, ένιωθα πολύ σίγουρη για το αποτέλεσμα!

 

Πώς μακιγιάρεσαι στην καθημερινότητά σου;

Χρησιμοποιώ ενυδατική κρέμα με χρώμα και SPF δείκτη προστασίας, λίγο ρουζ, μολύβι φρυδιών και κραγιόν. Γλιτώνω πολύ χρόνο διότι δεν χρειάζομαι μάσκαρα, χάρη στο extension βλεφαρίδων που έχω.

 

Πες μας την πιο σημαντική beauty συμβουλή που έχεις διδαχθεί ;

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας! Μπορούν να ομορφύνουν ένα πρόσωπο ή να το καταστρέψουν. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην τα αφαιρούμε υπερβολικά γιατί τα πολύ λεπτά φρύδια προσθέτουν χρόνια!

 

Τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα όμορφη πέρα από το μακιγιάζ;

Θεωρώ ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Βλέπουμε πολλές φορές χαρούμενους ανθρώπους και χαμογελαστούς και βγάζουν κάτι το τόσο θετικό! Αυτό είναι ομορφιά για μένα!

 

Έχεις σκεφθεί να ακολουθήσεις καριέρα και στο εξωτερικό;

Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μου. Έχω ζήσει και παλιότερα στη Γαλλία για σπουδές, και η ζωή στο εξωτερικό μου αρέσει. Πιστεύω υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο χώρο. Προς το παρόν θα παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια και θα κάνω κάποια περαιτέρω εκπαίδευση εκτός Ελλάδος.

 

Ποια διάσημη επικροτείς για τις επιλογές της στο μακιγιάζ και επιθυμείς κάποια στιγμή να την μακιγιάρεις;

Η Ισμήνη Νταφοπούλου, από τον χώρο της μόδας, είναι πολύ όμορφο πρόσωπο και είμαι τυχερή γιατί την έχω ήδη μακιγιάρει! Από τη διεθνή σκηνή η Marion Cotillard για την απλότητά της. Η πορεία σου στο χώρο τι σε έχει μάθει; Η καθιέρωση και η επιτυχία στον συγκεκριμένο χώρο θέλουν επιμονή και αφοσίωση.Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση από τους καλύτερους στο είδος είναι απαραίτητες για να προοδεύει κάποιος σαν επαγγελματίας. Επίσης με έχει μάθει να αναζητώ τα καλύτερα υλικά, ανεξαρτήτως κόστους, για να προσφέρω την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

 

Δώσε μας 5 tips για το καθημερινό μας make up.

  1. Αποφύγετε την υπερβολή με το foundation. Το εφέ μάσκας δεν είναι κολακευτικό και προσθέτει χρόνια. Ανακατέψτε λίγο foundation με την κρέμα ημέρας σας και φτιάξτε τη δική σας bb cream για το πρωινό μακιγιάζ.
  2. Μην ξεχνάτε τα φρύδια στο μακιγιάζ σας, περάστε τα με μαλακό μολύβι ή σκιά και μετά χτενίστε τα.
  3. Με ένα μπεζ μολύβι περάστε το κάτω μέρος του φρυδιού σας, στο κόκκαλο για άμεσο “lift”!
  4. Πριν τοποθετήσετε τη σκιά στα βλέφαρά σας, περάστε τα με ένα μικρό πινέλο και λίγη πούδρα. Αυτό θα εμποδίσει τη λιπαρότητα και συνεπώς το ενοχλητικό ¨μάζεμα¨ της σκιάς.
  5. Χρησιμοποιήστε δύο κραγιόν, ένα πιο σκούρο σε όλη την επιφάνεια των χειλιών και ένα 2 τόνους πιο ανοιχτό στο κέντρο για να δείξουν τα χείλη πιο ζουμερά και σαρκώδη.